jueves, 14 de marzo de 2019

Així es poden usar les xarxes socials a l'aula

Les xarxes socials són uns dels mitjans de comunicació preferits pels adolescents. Aquestes experiències demostren que poden convertir-se en grans aliades de l'educació.

S'han convertit en la tercera alternativa de comunicació favorita entre els adolescents, per darrere dels serveis de missatgeria instantània i les converses cara a cara. Són dades recollides per l'estudi ‘Xarxes socials, vida social: els joves revelen les seues experiències’, realitzat per “Common Sense”, que conclou que un 16% dels enquestats prefereix aquesta via de comunicació.


A més, un 70% dels adolescents afirma connectar-se almenys una vegada al dia a alguna xarxa social. Dins de les seues favorites es troben Snapchat, seguida d'Instagram, triada per un 22% dels joves.


Xarxes socials a l'aula


En el següent enllaç es proposa un exemple del que estem tractant, amb l'ús de les xarxes socials.


https://www.educaciontrespuntocero.com/noticias/redes-sociales-en-el-aula/95936.html

En aquest sentit, Instagram ofereix gran potencial per al seu ús a l'aula. “Salvador Montaner, docent d'Inglés”, exposa diverses propostes per a usar-ho en l'ensenyament d'idiomes. Per exemple, es poden plantejar activitats de redacció a partir d'una fotografia que s'haja publicat en la xarxa social. També és possible combinar el seu ús amb Twitter: en la primera els estudiants publiquen una imatge, mentre que en la segona descriuen en els 280 caràcters que permet un tuit el que conté la instantània. D'aquesta forma, es treballa la capacitat de reflexió i de síntesi.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.