lunes, 18 de marzo de 2019

Goolzoom, eina de Google amb informació cadastral


És una aplicació molt popular, la qual entre els usuaris està creixent exponencialment des que fóra creada l'any 2007. De forma progressiva cada vegada més persones la van incorporant al seu repertori de recursos útils i es beneficien de les seues virtuts les quals a poc a poc anirem desgranant en aquest article. Tant si habitualment exerceixes la teua activitat laboral en el món immobiliari o d'investigació històrica com si el teu interés és només puntual, no deixes de llegir perquè Goolzoom pot convertir-se en un dels teus millors amics. 

Què és Goolzoom i per a què serveix? 

Goolzoom en una aplicació que parteix de Google Maps a través de la qual seguint una mecànica molt similar a aquesta popular aplicació de Google podem tindre accés a una gran quantitat de mapes i de funcions que poden ser-nos molt útils i que enumerem a continuació:
  • Informació cadastral.
  • Imatges a vista d'ocell.
  • Google Street View.
  • Google Maps.
  • Google Earth.
  • Capes de medi ambient.
  • Ortofotografies. (fotografies de vista aèria geomètricament corregides de manera que l'escala entre elles present uniformitat).
  • Mesuraments.
  • Elevacions.
  • Possibilitat de múltiples vistes. 

Una vegada que ja coneixem totes les prestacions que ens presenta aquesta aplicació seria interessant conéixer alguns detalls i sobretot perquè pot servir-nos. Entre altres coses la podem utilitzar per a comprovar si l'habitatge que volem comprar aquesta lliure de càrregues i podem adquirir-la amb garanties, comprovar la dimensió de les parcel·les, obtindre mapes i moltes altres funcions. 

Tots aquells que estigueu familiaritzats amb la Direcció General del Cadastre sabreu que a través dels seus registres podem obtindre tota la informació necessària i rellevant sobre immobles ja siguen rústics o urbans i fins i tot d'aquells que tinguen algun tipus de característica especial. Els que hàgeu visitat el Cadastre alguna vegada sabreu també que el procés per a l'obtenció d'aquesta informació no resulta fàcil ja que la complexitat dels tràmits administratius els limita quasi exclusivament a aquells professionals amb perícia suficient per a eixir airosos de semblant paperassa. La possibilitat d'agilitar aquest enutjós procés per mitjà via telemàtica va simplificar aquesta odissea administrativa però encara així la dificultat continuava sent elevada.


Aquesta explicació ens serveix com a pròleg per a introduir una de les principals fortaleses de Goolzoom i és que ens permet obtindre tota aquesta informació d'una forma molt més senzilla i sense ser necessari un grau de coneixements nivell expert.


Com s'usa Goolzoom?

Com ja hem comentat anteriorment aquesta app ens permetrà comptar de manera simultània amb els mapes que ens ofereix Google Maps i tota la informació cadastral inclosa en la Direcció General del Cadastre. Per a poder traure-li tot el partit possible a aquesta eina tan summament útil us proposem un recorregut per les opcions que ens trobarem si punxem en el seu menú general.

Mapes. En aquesta opció tenim la possibilitat de visualitzar Espanya i fer un recorregut per ella obtenint la informació cadastral de les parcel·les que necessitem. Dins d'aquest apartat les opcions disponibles són:
  1. Cadastre.
  2. Ortofoto.
  3. Urbanisme (Informació superfícies de coberta terrestre i els usos del sòl).
  4. Topogràfic (Mapes topogràfic de lGN, mapes històrics i de relleu).
  5. Delimitacions (municipis, codis postals, districtes, seccions censals i carrers).
  6. Medi Ambient (Llocs protegits, hidrografia i zones inundables).


Dades. En aquest apartat trobarem una informació que requereix que tinguem certs coneixements ja que per a obtindre tot el suc a les dades proporcionades és necessari que sapiem interpretar-los. Les dades que podem trobar són els següents:
  1. Habitatge (Preus, taxacions, hipoteques, compravendes, parc, nova, lliure i protegida).
  2. Sòl (Preus i compravendes).
  3. Població (padró, creixement, projecció, renda, atur, contractes i Seguretat Social).
  4. Cadastre (IBI, urbà, rústic, titulars, usos).
  5. Uns altres (empreses).

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.