martes, 12 de marzo de 2019

Un dels millors programes d'ofimàtica per a elaborar pressupostos d'obra.

Què és PRESTO



Presto és el programa integrat de gestió del cost i del temps orientat a BIM per a edificació i obra civil que comprén les diferents necessitats de tots els agents que intervenen en totes les fases:
• Professionals que redacten projectes 
• Directors d'execució d'obres i project managers 
• Empreses constructores i promotores

Imatge de la intefaz del programa PRESTO



Presto està orientat a facilitar l'estandardització, la reutilització i l'intercanvi de dades entre els diferents agents de l'edificació.

Tota la informació es manté integrada en el pressupost, des de la planificació fins a les certificacions, incloent el control econòmic de l'obra, la informació dels sistemes de gestió de la qualitat i la documentació de l'obra acabada, proporcionant un entorn compartit i ordenat de gestió del coneixement.
És un programa fàcil de personalitzar, flexible per a treballar en diferents entorns legals i culturals, que disposa d'accés en xarxes locals i a través d'Internet.

Està integrat bidireccionalment amb Microsoft Office,Revit i altres programes utilitzats en el projecte i l'execució d'obres.

Productivitat d'un programa avançat tecnològicament.

Presto està sempre actualitzat, amb un temps de posada en marxa i un cost molt de menor que els desenvolupaments propis o la suma de programes heterogenis.

• Evita els problemes de l'ús incontrolat de fulls de càlcul, que promouen la informàtica submergida, generen incompatibilitat entre els agents, multipliquen el treball i són origen de molts errors.

• El seguiment de costos durant l'execució és més pràctic que el dels programes de planificació de projectes, que provenen d'altres sectors industrials i estan orientats als terminis, no als costos.

• La informació obtinguda és la pròpia de la construcció, que no pot obtindre's amb comptabilitats analítiques, sistemes de facturació genèrics i ERP. Prest aporta informació multidimensional: operacions, activitats, calendari, estats d'aprovació, agents de l'edificació, etc...

• A diferència dels sistemes centralitzats, cada agent controla la informació que introdueix i la que envia als altres agents, sent percebut com una eina que aporta valor i no com un sistema de control. A més, ofereix una estructura de dades fixa per a cada agent, amb una visualització molt flexible.

A més, Presto suporta moltes altres opcions específiques, que ho converteixen en un model econòmic d'un projecte de construcció, molt complet però al mateix temps fàcil d'entendre i aplicar.


Per a finalitzar amb l'exposició del programa, us passe un enllaç de Youtube on ve una breu explicació del PREST en la seua versió 8.8, que és la que jo utilitze habitualment.




Espere que us agrade l'aportació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.