domingo, 17 de marzo de 2019

Programes gratis de disseny CAD per a educació.

El disseny CAD porta acompanyant-nos en el món digital des de fa dècades, però en moltes ocasions és un complet desconegut. Detalls al mil·límetre relacionats amb el dibuix tècnic, utilitzats en els cursos més avançats de Secundària o Batxillerat, i una realitat en perfils tècnics tipus arquitectura o certes enginyeries.


Hui afrontem el potencial que té en educació amb 7 programes gratuïts de Disseny CAD que tot docent pot utilitzar. És possible que servisquen només com una xicoteta introducció, però per descomptat han de ser tinguts en compte per a aprofitar les possibilitats que brinda la tecnologia actual.

Autodesk AutoCAD


Un dels Software impertèrrit en el món del CAD —recordem que és un acrònim que es refereix al computer aided design, o disseny assistit per computador— és AutoCAD, una de les opcions més atractives per al món professional. En educació, com ja vam veure, Autodesk proposa una completa suite de programes com a llicències gratuïtes per a estudiants, professors i centres d'ensenyament, perquè puguen fer els seus primers passos en les creacions més tècniques.


FreeCAD – Diseño CAD



Al costat completament oposat està FreeCAD, un programari de disseny CAD opensource i gratuït que precisament ha anat guanyant enters entre la comunitat pel seu cost nul. És multiplataforma i ha sigut dissenyat tant per a l'usuari novell que vulga fer els seus primers passos com per als ja experimentats, perquè puguen treballar comercialment amb ell. Sobra dir que en educació ofereix opcions més que suficients per a entretindre'ns durant hores, i que els seus tutorials d'iniciació oficials ajudaran a introduir-nos en la multitud d'opcions disponibles.

LibreCAD



Si coneixes l´entorn OpenOffice i LibreOffice, això et resultarà familiar. LibreCAD és una altra opció CAD opensource i gratuïta, però d'un equip de desenvolupament diferent al de FreeCAD encara que amb una filosofia en la mateixa línia. Gratis cent per cent, multiplataforma i amb molt de contingut, perfecte per a fer els teus primers passos i endinsar-te en el mon amb un programa que ja mateix pots descarregar per a començar a trastejar en el meravellós ecosistema CAD.

Blender



Conegut per ser un programari de modelatge 3D però que també té part de disseny CAD, Blender és gratuït i molt utilitzat per professionals del sector per a tota mena de creacions. Al seu favor està no solament que és completament gratuït, també la ingent comunitat que ha creat a la seua al voltant tutorials i guies per a aprendre a manejar-lo des de zero fins a infinit, no solament l'ajuda oficial sinó també els molts grups, fòrums i comunitats d'experts que podrem trobar a un parell de clicks de distància.




Amb SolidWorks ocorre una cosa molt semblant a això de AutoCAD: típicament lligat al sector professional i molt assentat en les enginyeries, però obert al món educatiu amb les Student Edition gratuïtes. Una vegada haja satisfet els requeriments necessaris per a optar per una llicència de SolidWorks, en la pàgina web oficial trobaràs una ingent quantitat de recursos per a fer els primers passos.



Però Autodesk —un gegant en aquest sector del programari— no solament viu del AutoCAD esmentat abans, sinó d'una enorme suite de programes relacionats amb el disseny i la creació. En els últims anys han creat una categoria de programes molt atractius per al món educatiu, entre ells TinkerCAD i també 123D Design, completament online i enfocat a la creació de productes tridimensionals, amb un toc de disseny més que tècnic. Però ací està, gratis i disponible en Windows, Mac i iPads.




Imagina que busques una eina de disseny CAD mesurable, que siga senzilla però gratuïta i que després oferisca plans més avançats, a mesura que revela noves característiques. Perquè així és Draft IT, que en la seua versió gratuïta ofereix funcionalitats senzilles i suficients per a educación. 




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.