martes, 12 de marzo de 2019

Alumnes d´FP es preparen per al seu futur laboral amb ajuda de les TIC


Una companya de la professió, “Mercedes Oliver, professora d'Administració en l'IES Ses Estacions de Palma de Mallorca” ens relata com dissenya les activitats dels mòduls d´FP que imparteix amb ajuda de les TIC.

Per a això, posa en marxa un projecte, en el qual, utilitza la màxima quantitat de recursos i tecnologia possible aplicada a cadascun dels mòduls que imparteix. L'alumnat no té llibres, treballa amb Moodle i realitza portfolios que preparen amb ajuda de blogs de la plataforma Blogger; per tant, els exercicis no els realitzen en el clàssic quadern de treball, sinó en aquests portfolios.



Exemple de Portofolio utilitzat a clase de un mòdul de FP.


L'objectiu pedagògic és emprar eines digitals online i gratuïtes, això els permet treballar de forma més pràctica i atractiva, sobretot, es tracta de preparar-los per a les tasques que hauran d'exercir quan s'incorporen al mercat laboral. Ells investiguen i està comprovat com aquest treball digital ‘els enganxa’ i milloren els seus rendiments. A vegades, fins i tot, treballen en equip el que sempre resulta positiu. A més, que tinguen l'oportunitat de conéixer aquestes eines digitals els ajuda a aplicar-les en altres mòduls d'estudi. Aqueix ‘toc’ pràctic repercuteix en la millora dels resultats acadèmics i ús de les eines informàtiques. Estan orgullosos en comprovar el treball que ells mateixos han creat. A més, després tots aqueixos coneixements els podran aplicar al món laboral.

Els recursos que va utilitzar van a ser:
• Exercicis de Educaplay inserits des de Google Drive. 
• La plataforma basada en el núvol Symbaloo.
PowerPoint, per a convertir una presentació en vídeo.
Powtoon, per a crear vídeos i presentacions animades.
• El mur col·laboratiu Padlet.
• Infografia de Canva, amb eines de disseny gràfic.
• L'espai per a compartir Slideshare.
Diigo. Amb aquesta eina es millora el flux de treball i la productivitat.
Visme per a la creació d'infografies o presentacions 




Font: https://www.educaciontrespuntocero.com/recursos/recursos-profesores-fp/57231.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.