viernes, 15 de marzo de 2019

COL·LABORACIÓ I COMUNICACIÓ EN EL CENTRE EDUCATIU GRÀCIES A “GOOGLE APPS FOR EDUCATION”


“Google Apps For Education” és la solució de Google per a les comunicacions i treball col·laboratiu en Internet dels centres educatius. En aquests moments, el Google educatiu ofereix de manera gratuïta i sense publicitat eines de correu electrònic, calendari, xat i emmagatzematge. Si ja eres usuari de Google coneixeràs a la perfecció aquests productes com el correu electrònic Gmail, els calendaris de Google Calendar, el servei d'emmagatzematge Google Drive, els documents col·laboratius de Google Docs o el xat integrat fins ara conegut com Hangout i que passarà a dir-se Gchat.

Què és?


A més, amb l'eina específica per a l'aula Classroom, podràs coordinar la teua classe assignant tasques, pujant tota la documentació de l'assignatura o projecte a un sol lloc i amb comentaris i altres comunicacions integrades. També disposa d'eines per a creació de webs amb Google Sites o eines socials com a Bloguera per a la creació de blogs, Google Groups per al desenvolupament de comunitats o Google+. 



El sistema funciona online, per la qual cosa s'actualitza en temps real, la qual cosa implica que has de revisar la connectivitat del teu centre abans de prendre la decisió d'implantar-lo. Cada usuari disposa d'emmagatzematge il·limitat per a Google Drive, *Gmail i els àlbums web de Picasa. 


No té restricció d'edat, alguna cosa que facilita el treball de molts docents que es trobaven amb el requisit que els estudiants havien de tindre més de 13 anys per a obrir un compte de correu electrònic en Gmail. Amb tot, és important tindre en compte que existeixen algunes eines socials dins de la solució que sí que tenen límit d'edat, com la xarxa social Google+, per la qual cosa el centre educatiu ha d'activar els serveis adequadament. En preguntes freqüents de la plataforma podràs llegir tota la informació sobre la privacitat dels usuaris i com compleixen amb les lleis de protecció de menors.


Oportunitats a l'aula.




Quan ja tingues tots els comptes d'usuari activades i configurades, només queda començar a usar-ho en classe!


• Comunica't amb els teus alumnes i companys amb Gmail.
• Comenta la tasca a través dels xat.
• Crea les teues classes en Classroom.
• Puja tots els documents de la teua assignatura a Drive i fes que els teus alumnes també compartisquen els seus arxius.
• Utilitza els documents col·laboratius per a treballar cooperativament en classe, en el curs o en tot el centre educatiu.
• Crea la teua pròpia web per a l'assignatura o per al projecte transversal que heu començat a l'escola amb Sites.
• Mantingues informats als teus alumnes dels exàmens, tasques i eixides a través de Calendar.
• Crea una comunitat en Google+ amb els teus alumnes on debatre i compartir informació addicional a les classes o per a flipearla.
• Imagina, crea, somia i fes tot el que se t'ocórrega.


Aplicació


La configuració de Google Apps For Education es realitza per a tot el centre educatiu, per la qual cosa la decisió d'utilitzar aquest sistema de comunicació i col·laboració ha de ser reflexionada i consensuada. A més, encara que es realitza de manera senzilla, és recomanable que el personal encarregat d'aquesta tasca dispose de les hores necessàries per a la seua implantació, així com els suports necessaris. 


Aquest sistema de Google per al món educatiu s'utilitza a través del domini del teu centre, per la qual cosa tots els comptes de correu seran vinculades a aqueix domini, permetent-te mantindre la coherència en la identitat digital de l'escola i mantindre una imatge professional.


Font: https://www.inspiratics.org/es/recursos-educativos/colaboracion-y-comunicacion-en-el-centro-educativo-gracias-a-google-apps-for-education




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.