martes, 19 de marzo de 2019

WEBS PER A CREAR CONTINGUTS EDUCATIUS


Estàs avorrit/da de fer sempre els mateixes activitats a l'aula? els exercicis dels llibres de text no acaben d'encaixar amb les teues necessitats? no trobes en Internet les activitats que camines buscant?. T'animem que les crees tu mateixa.

A vegades, als i les mestres ens sembla molt difícil crear els nostres propis materials educatius. Creiem que ens falta temps, que no sabem informàtica, que a última hora sempre ens falla…
En realitat, amb els recursos TIC oberts i lliures que ens ofereix Internet se'ns obrin infinitat de possibilitats i de bastant senzillesa. Alguns avantatges de crear els nostres propis materials són:

-Major varietat d'activitats i exercicis
-Originalitat i creativitat en el programa
-Motivació per a el/la *profe que el crea i l'alumnat que el realitza.
-Facilitat i senzillesa de les aplicacions.


Una pàgina a la qual acudim amb assiduïtat per la seua infinitat de recursos i la seua constant actualització és quadern intercultural, Disposen d'un banc de recursos i un llistat extens d'eines Tics. No us la perdeu! 



Atenex: és de la Conselleria d'Educació de la Junta d'Extremadura. Aquest editor és summament senzill. Permet importar arxius i també disposa de plantilles.



Educaplay: ens sembla de les millors generadores de continguts. Per la seua varietat d'exercicis, pel seu atractiu i, sobretot, per la facilitat per a elaborar-los i inserir-los en webs o aules virtuals.

Cuadernia: de la Conselleria d'Educació i Ciència de Castella-la Manxa. Tenim en alta consideració aquesta eina posat que és bastant senzilla i fàcil de manejar i no obstant això, els resultats són atractius i eficaços. Requereix descàrrega però disposa també d'una versió online.


Ardora: del millor que té és la seua varietat d'activitats (més de 35) i pàgines multimèdia. Permet el treball col·laboratiu entre l'alumnat.



Hot Potatoes: és un clàssic entre els generadors de contingut. És fiable per la seua trajectòria però pensem que està poc actualitzat quant a qualitat audiovisual. D'altra banda, gràcies a la seua àmplia experiència, existeixen moltíssimes activitats creades amb aquesta eina.


Edilim: ens sembla molt apropiada perquè a més de realitzar exercicis i activitats, també podem elaborar presentacions, catàlegs, revistes… el resultat és atractiu i hi ha possibilitat d'avaluar i controlar els progressos.



ExeLearning: amb ell podem dissenyar els continguts de les nostres plataformes d'aprenentatge o aules virtuals i no són necessaris coneixements d'edició web, HTML, etc. Disposa de tutorials senzills perquè puguem aprendre pel nostre compte.


JClic: és un altre clàssic per a crear i editar activitats. En aquest cas es tracta d'un conjunt d'aplicacions per a dissenyar diferents tipus: trencaclosques, associacions, exercicis de text, paraules creuades…



Myscrapbook: aquest recurs és molt interessant per a fomentar la lectura i l'escriptura creativa. L'alumnat redacta els textos i el programa genera llibres virtuals en els quals les pàgines es poden passar com si d'un llibre físic es tractara.



Rayuela: de l'Institut Cervantes, serveix de suport per al professorat d'idiomes. Es poden generar: exercicis del tipus penjat, mots encreuats, joc de lògica, opció múltiple, relacionar llistes, emplenar buits, trencaclosques, salt del cavall, sopa de lletres, vertader/fals… disposem també de gran varietat ja dissenyats.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.