viernes, 15 de marzo de 2019

Javier Manterola, constructor per excel·lència de ponts d'obra civil


Hui us donaré a conéixer a un dels enginyers de camins i constructor de ponts mes importants d'Espanya, va ser un dels millors professors que vaig tindre el plaer de conéixer i que em fera classe. Em va fer veure l'enginyeria de forma diferent, i el mes important, em va mostrar l'interés i les ganes de continuar aprenent d'aquest tipus de superestructures.




Javier Manterola (Pamplona, 1936) és un dels constructors de ponts més importants d'Espanya. Ha construït, entre altres, el pont Enginyer Carlos Fernández Casat sobre l'Embassament de Barris de Lluna, el de la Badia de Cadis, el de la Pepa, el d'Andalusia sobre el Guadalquivir a Còrdova, el pont Manuel Giménez Abad, els aqüeductes del Barranc de la Mort i el pont Euskalduna. El Cercle de Belles arts, que li va concedir la seua medalla d'or en 2010, ha produït un documental i un llibre sobre la seua obra en el qual l'enginyer reflexiona sobre la seua professió i la seua relació amb l'arquitectura i l'entorn, al mateix temps que repassa les grans fites de la seua trajectòria professional i explica tot el que un llec deu saber sobre ponts. "La gran estructura és el pont", afirma l'enginyer, perquè és on es manifesta amb major rotunditat "el problema resistent, que és al cap i a l'últim el que defineix les estructures".

Manterola és Doctor Enginyer de Camins, Canales i Ports, Catedràtic de l'Escola Superior d'Enginyers de Madrid i membre de la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Ferran. Ha rebut, entre altres, el Premi Nacional d'Enginyeria Civil en 2001, el Premi dels Col·legis d'Arquitectes i Enginyers de Camins de 1994, el Brunet del Concurs Internacional de Disseny de Copenhaguen en 1996 i el Premi de la Cambra Xilena de Construcció de 2003.

Us convide al fet que observeu un parell de vídeos que parlen de la seua passió pel disseny i construcció dels ponts.





No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.